Watermeloen kweken in nederland

Geplaatst op: 13.01.2021

Na een kleine week, net na de ontkieming, zet je de pot in de kas waar veel licht binnenvalt. Geef water bij de wortels en niet op het blad om schimmelziekten te voorkomen.

Hoi , mijn meloenen zijn heel goed gegroeid op de met zwart plastic bedekte rug, de paardenmest werkt heel goed! Je plukt een mannelijke bloem in de late voormiddag en je vriemelt met de bloemdelen in de vrouwelijke bloemdelen, zo breng je stuifmeel over op de vrouwelijke bloem. In dit artikel: Het planten voorbereiden. Overrijpe meloenen zijn namelijk niet erg lekker. In ieder potje wordt een zaadje ongeveer ,5 cm diep gelegd en afgedekt.

Als je doorgaat met het gebruik van onze site ga je automatisch akkoord met ons cookiebeleid. Ik adviseer je na opkomst van het zaad meerdere plantjes te verspenen en er hiervan minimaal twee in je tuin te planten, watermeloen kweken in nederland. Gebruikersportaal Verras me.

Hallo allemaal, een kort verslag over mijn buitenmeloen proef. Watermeloenen zullen bij een lage temperatuur beschadigd raken.

Categorieën

Het is zaak de wortels van de jonge plantjes zo weinig mogelijk te beroeren. Gerelateerde artikelen. Ik ben een sugar baby aan het opkweken als klimplant in een ruime pot. Watermeloen planten groeien het beste in leemachtige, vruchtbare grond. Populaire artikelen.

  • En nog een reden om het in een pot te kweken zijn slakken, had ook twee fraaie ogenmeloenen in de grond staan maar die waren volledig aangevreten aan de steel net boven de grond. Je kan ook de zaadjes in het water steken een klein bodempje is goed.
  • Druk deze zachtjes aan zodat de zaadjes omgeven zijn door grond en ze niet meteen overspoeld worden met water.

In Nederland kun je watermeloen zaden het beste rond half tot eind april zaaien. Als de blaadjes slap hangen bij meloenen is dit meestal een teken van teveel water. Zonder bijbemesting zal de groei stilvallen.

Ik heb reeds een jaar of 3 terug ook watermeloenen te telen geprobeerd, toen ging het redelijk 2 behoorlijke meloenen eraan, watermeloen kweken in nederland. Aan dit artikel hebben 45 mensen bijgedragen, waarvan een aantal anoniem?

Standplaats

In deze fase zijn de plantjes het meest kwetsbaar. Nieuwe worteltjes ontstaan en na een aantal weken kun je ze in een bloembak verplanten. Gaaf dat die meloenen het ook in Nederland doen!

Een watermeloen plant dat last heeft van een schimmelziekte of rottende wortels heeft last van overtollig water. De watermeloen kweken in nederland bloemen verschijnen als eerste, laten we duimen voor een mooie nazomer. Wij ook, gevolgd door de vrouwelijke bloemen. Ze staat onverwarmd. Van juli tot en met oktober kun je de oogst verwachten.

42 reacties op Watermeloen

Nieuwe worteltjes ontstaan en na een aantal weken kun je ze in een bloembak verplanten. Dank voor de informatie.

Dat klimmen is voor de grote rassen niet handig want die watermeloenen kunnen vrij zwaar worden waardoor er kans is dat te zware vruchten van de planten af vallen.

De planten waaraan ze groeien nemen aardig wat ruimte in. Heb dit dus nog niet geprobeerd, hopen dat het de opkweek bespoedigd, dat je dan ook al goed zit. Nog geen account, watermeloen kweken in nederland. Een mol vindt het leuk om rond mijn watermeloenplanten te gaan woelen. Ik de. Je moet bijna iedere dag kijken voor nieuwe bloemen. Want enkele graadjes verschil kunnen een grote invloed hebben op de kieming.

Meest recente berichten

De reikwijdte van deze wortels is klein dus water en voedingsstoffen moeten binnen bereik zijn. Een vraag, groeien je watermeloenen in de kas in de volle zon of heb je schaduw door omliggende bomen of hagen of door te intensief gebruik van de kas tomaten, komkommer enz..

Controleer de waarde van de grond om te bepalen of meloenen hier goed zullen groeien. Zoeken naar:.

Vannacht 10 graden, dat gebeurt niet snel, ik heb het pas 1 keer gehad en dan is ze eigenlijk al snel niet eetbaar meer omdat er dan heel snel pissebedden? Restaurant de prins buren planten staan in zwarte zand, veel zon, watermeloen kweken in nederland, overdag voor 3 dagen slechts 14 en morgen en overmorgennacht dalend naar 3graden.

Zolang ze maar niet bar.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:7

Nieuw nieuws